Σελίδες

Ομελέτα με μανιτάρια, ντομάτα και πράσο

Ένα απο τα πιο γρήγορα και νόστιμα φαγητά που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

ΥΛΙΚΑ

1 πράσο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια ή μια κονσέρβα
2-3 ντομάτες  ψιλοκομμένες, χωρίς φλούδα και σπόρους
3/4 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
6-8 αυγά
4 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)
Λίγο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
150 γρ. φέτα κομματιασμένη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες, λίγο αλατοπίπερο και συνεχίσουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά.
2. Χτυπάμε τ'αυγά με το γάλα (αν βάλουμε), λίγο αλάτι και μερικά φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού (αν βάλουμε). Ρίχνουμε τη φέτα και αφού πιέσουμε καλά το τυρί μ'ένα πιρούνι να λιώσει όσο είναι δυνατόν, ανακατεύουμε να ενσωματωθει καλά στο μείγμα των αυγών.
3. Ξαναβάζουμε το τηγάνι με τα λαχανικά στη φωτιά. Προσθέτουμε επιπλέον λάδι, αν χρειάζεται, για να ψήσουμε τ'αυγά. Μόλις δούμε ότι ζεστάθηκε, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Την γυρίζουμε και απ'την άλλη, ψήνουμε άλλο λίγο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:Τρερούλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου