Σελίδες

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υλικά:

220 gr. αλεύρι φαρίνα
120 gr. ζάχαρη


 200 gr. βούτυρο
100 gr. σοκολάτα γάλακτος
300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κάψουλες βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ - >
1 κουταλάκι του γλυκού - βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας - κακάο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Βήμα 2: Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες και τις λιώνετε σε μπαιν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Βήμα 3: Αφήνουμε το μείγμα 5 λεπτά να κρυώσει.
Βήμα 4: Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη.
Βήμα 5: Προσθέστε τους κρόκους χτυπημένους ελαφρά στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε με σπάτουλα.
Βήμα 6: Προσθέστε στο μείγμα της σοκολάτας, το αλέυρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες, το κονιάκ και τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Βήμα 7: Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα ή ένα μικρό ταψί και αδειάστε μέσα στο μείγμα.
Βήμα 8: Ψήνετε το κέικ στους 200°C Κελσίου, χωρίς αέρα ακριβώς για 13 λεπτά.


ΠΗΓΗ:J-ΤΖΕΝΗ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου