Σελίδες

Η ΕΥΚΟΛΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ....!!!!

Υλικά:
2φακελους σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
1φακελο κουβερτουρα σε σταγόνες γάλακτος
1φακελο κουβερτουρα σε σταγόνες bitter


1φακελο κουβερτουρα σε νιφάδες
2πακετα μπισκότα σοκολάτας(Oreo)
1σφινακι κονιακ
500ml Γάλα
1κουταλια βούτυρο
(Λίγες φράουλες για γαρνιρισμα)
Εκτέλεση:
Σε ενα μπωλ βαζουμε 100ml γαλα με το μισο σφινακι κονιακ ενω Σε ενα τσερκι περίπου 20-25 εκατοστων τοποθετούμε απο το ενα πακετο τα μπισκότα αφού πρώτα τα μουσκεψουμε ελαφρά με το γάλα.
Χτυπάμε στο μιξερ για 3-4λεπτα τη κρέμα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής προσθέτοντας το υπόλοιπο κονιακ κ το υπόλοιπο γάλα στο είδη υπάρχων μπολ..!
Στρωνουμε τη μισή δόση πάνω απο τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 5λεπτα μέχρι να σφίξει.
Παίρνουμε το φάκελο σοκολάτα κουβερτουρα σταγόνες γάλακτος κ τις βάζουμε σε ενα μπολ με βραστο νερό εώς ότου λιώνουν έπειτα τριβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα (κρατάμε 2 για στολισμα)και τα ανακατευουμε με τη σοκολάτα γάλακτος που εχει λιωσει.
Βγάζουμε τη τούρτα μας απο το ψυγείο κ με μια σπατουλα βάζουμε το μείγμα μπισκοτου σοκολάτας απο πάνω.στη συνέχεια προσθέτουμε κ το μισό αρχικό μας μείγμα σοκολάτας ζαχαροπλαστικής απλωνουμε ομοιομορφα κ βάζουμε στο ψυγείο για 1:30ωρα.
Σε ενα κατσαρόλακι βάζουμε 50ml γάλα κ μια κουταλια βούτυρο κοφτη,μόλις λιωσει το βούτυρο ρίχνουμε τη κουβερτουρα σταγόνες σοκολάτας κ φτιάχνουμε τη γκαναζ ανακατευουμε με μια μαριζ ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά κ γίνει μια λεία χυλοδη σοκολάτα.
Για το γαρνιρισμα:
Βγάζουμε τη τούρτα απο το ψυγείο αφού εχει παγώσει.τη βγαζουμε απο το τσερκι κ την ακουμπαμε πανω απω ενα αλουμινοχαρτο (για να μη λερωσουμε) περιχυνουνε με τη σοκολάτα γκαναζ πασπαλιζουμε γύρω γύρω με τις νιφάδες κουβερτουρας βάζουμε απο πάνω τα μπισκότα που φυλαξαμε κ τις φραουλιτσες μας...! Ψυγείο ξανά η μπισκοτοτουρτα ειναι έτοιμη λαχταριστη.
Καλη επιτυχία σε όλους...!!!
Πηγή:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΛΙΑ εγω κ η φαντασία μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου