Σελίδες

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Για 35-40 τυροπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 αυγό

Για τη γέμιση

200 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο πιπέρι
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακιά ζύμη.
2. Ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά απο τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τα διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρα. Με τα δάχτυλά μας κλείνουμε για να κολλήσουν οι άκρες.
3. Απλώνουμε τα πιτάκια μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και περνάμε την επιφάνειά τους με λίγο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:Τρερούλας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου