Σελίδες

Τιραμισού

Ένα απο τα ονειρεμένα γλυκά που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

ΥΛΙΚΑ

24 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζ. τσαγιού δυνατό καφέ φίλτρου
3 κουτ. σούπας λικέρ του καφέ (Kalhua κλπ.)
500 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia ή mascarpone ή ricotta)
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών + 4 ασπράδια
Λίγο κακάο σκόνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ φίλτρου με το λικέρ του καφέ.Βυθίζουμε εκεί τα μισά σαβαγιάρ για λίγο και τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφτεί ο πάτος.
2.Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει καλά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά.Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.Με τα ασπράδια των αυγών ετοιμάζουμε σφιχτή μαρέγκα χτυπώντας στο μίξεε με λίγο αλάτι και την ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού με απαλές κινήσεις.
3.Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω απ'τα σαβαγιάρ και επαναλαμβάνουμε βάζοντας μια στρώση σαβαγιάρ και άλλη μια στρώση κρέμα.Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες για να σφίξει. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:Philadelphia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου