Σελίδες

Μαρμελάδα φράουλα

ΥΛΙΚΑ

Για 1 κιλό μαρμελάδα

1 κιλό φράουλες
450 γρ. ζάχαρη
240 γρ. νερό
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε 3-4 κομμάτια τη κάθε μια.Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και χωρίς ν'ανακατέψουμε βράζουμε το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά.
2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μισές φράουλες στη κατσαρόλα και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Μ'ένα κουτάλι βγάζουμε τον αφρό που δημιουργείτε και με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε λεκάνη για να κρατήσει το σιρόπι που τρέχει.
3. Αφήνουμε το μείγμα της κατσαρόλας να βράσει για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε και τις υπόλοιπες φράουλες επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία.
4. Αφού έχουμε βράσει όλες τις φράουλες και τις έχουμε βγάλει απο τη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σιρόπι που έχουμε στραγγίξει απο το σουρωτήρι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά βγάζοντας τον αφρό που δημιουργείτε.Μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε πάλι τις φράουλες και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
5. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:TV ΖΑΠΙΝΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου