Σελίδες

Κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Νόστιμο και ιδανικό για να συνοδεύσουμε το καφέ μας.

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα-ένα τ'αυγά, σιγά-σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αν θέλουμε κόβουμε το κέικ κατά μήκος στα δύο και στο κάτω κομμάτι στρώνουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ακόμη και μερέντα.Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.


ΠΗΓΗ:Τρερούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου