Σελίδες

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ:


 2.200 Γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
640 Γραμ. ζάχαρη
240 Γραμ. βούτυρο γάλακτος
320 Γραμ. γάλα
2 βανίλιες
8 Αυγά
50 Γραμ. Αμμωνία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πρέπει όλα τα υλικά μας να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε αρκετά καλά για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε μια μεγάλη βαθιά λεκάνη και ζεσταίνουμε (χλιαρό) το γάλα.
Μέσα στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε την αμμωνία μας και ανακατεύουμε και την ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στη λεκάνη με το μίγμα.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι που και αυτό το προσθέτουμε σιγά σιγά.

Πλάθουμε με το χέρι μας τα κουλούρια και πασπαλίζουμε με ένα κρόκο αυγού αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα μπολ με λίγο νερό.
Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΠΗΓΗ:ΠΟΛΥΞΕΝΗ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου