Σελίδες

Ροξάκια

Θα ξετρελαθείτε απο τη πρώτη μπουκιά και θα απογειωθείτε φτάνοντας στη σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
 
2 πακετάκια ξερή μαγιά
2 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
2 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
1/3 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ (αν δεν θέλουμε έντονα τη γεύση του κονιάκ βάζουμε 1/2 φλιτζ. του καφέ)
2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φακελάκια βανίλια
100 γρ. κακάο

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό
3,5 ποτήρια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη μια συσκευασία αλεύρι και τις βανίλιες.Χωρίζουμε την αραιή αυτή ζύμη στα δύο. Στο ένα μέρος του μείγματος, προσθέτουμε τη δεύτερη συσκευασία αλεύρι και στο άλλο ρίχνουμε τα 100 γρ. κακάο. Ζυμώνουμε και τις δύο ζύμες χωριστά.
2. Ανοίγουμε απο την άσπρη ζύμη ένα μακρόστενο φύλλο πάχους 1 εκ. και πλάτους 10 εκ. Πλάθουμε τη μαύρη ζύμη σε κουλούρα διαμέτρου περίπου 4 εκ. και την τοποθετούμε στο ανοιγμένο άσπρο φύλλο και το κολλάμε καλά για να μην μας ανοίξει. Γίνεται ένα χοντρό μπαστούνι.
3. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε αυτό το μπαστούνι σε φέτες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθούς για 20 λεπτά περίπου.
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και όταν τα ροξάκια κρυώσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Τα αφήνουμε για αρκετές ώρες να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:Τρερούλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου