Σελίδες

Ιταλική πίτσα

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. νωπή μαγιά
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 ml (περίπου) χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

2/3 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
350 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκια ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Για τη ζύμη:Σ'ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.Σκεπάζουμε το μπολ  και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 30 λεπτά χλιαρό μέρος.Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι φτιάχνοντα ένα λοφάκι.Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε το λάδι,λίγο νερό ακόμη και αρχίζουμε να σπρώχνουμε το αλεύρι απο τα πλαινά προς το κέντρο.Ζυμώνουμε παίρνοντας σιγά-σιγά το αλεύρι και όποτε χρειάζεται ρίχνουμε νερό μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική που να δουλεύεται εύκολα και να μην κολλάει στα δάχτυλα.Φτιάχνουμε μια μπάλα τη ζύμη και τη βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ.Επάνω στη ζύμη κάνουμε δύο σχισμές με το μαχαίρι σε σχήμα σταυρού,σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη ή με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.Ανοίγουμε τη πίτσα σε φύλλο όσο είναι το ταψί σας (μέχρι 26 εκ.) αφού έχουμε βάλει στο πάτο του ταψιού αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.

Για τη σάλτσα:Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει,ρίχνουμε το σκόρδο (ακέραιο) να τσιγαριστεί για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει γεύση το λάδι και το βγάζουμε.Μετά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας,λίγο ρίγανη και αλατοπίπερο.Αφήνουμε να πάρει βράση για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.

ΓΕΜΙΣΜΑ ΠΙΤΣΑΣ

Πάνω απο τη σάλτσα τοποθετούμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και την ντομάτα σε φέτες. Ψήνουμε τη πίτσα στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:Τρερούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου