Σελίδες

Νόστιμη μπεσαμέλ

Χειροποίητη μπεσαμέλ που θα λατρέψετε

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό
8 κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ.σούπας βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα.Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο (όχι να κάψει)  και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα πάρει ξανθό χρώμα ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό (όχι καυτό) ανακατεύοντας με σύρμα.(Ρίχνουμε λίγο,πήζει το μείγμα και ξαναρίχνω λίγο και ξαναπήζει και κάνω αυτήν την διαδικασία μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα).Το σύρμα είναι το καταλληλότερο εργαλείο για να μη σβολιάσει το αλεύρι.Όταν αρχίζει και πήζει ρίχνουμε το αυγό ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με τη κρέμα και αποσύρουμε απο τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Για πιο αφράτη και γυαλιστερή κρέμα ρίχνουμε μόνο τον κροκό στην κρέμα και όταν αρχίσει να πήζει την αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.Πρίν ρίξουμε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:Τρερούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου