Σελίδες

Νηστίσιμος σοκολατένιος πειρασμός

Για όσους νηστεύουν και θέλουν να <<κολαστούν>> με λίγη σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

1 ποτήρι νερού φαρίνα κόκκινη
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού αμυγδαλόσκονη
1 ποτήρι νερό σταδιακά
3 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. γλυκού baking powder
*Χρησιμοποιούμε το ίδιο ποτήρι για τα υλικά.Η ποσότητα είναι συγκεκριμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ποτήρι νερό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή χυμό πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
180 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. κακάο
5 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή χυμό πορτοκαλιού
80 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι:Σ'ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός απο το νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ ενώ το νερό το προσθέτουμε σταδιακά.Το μείγμα αυτό το βάζουμε σ'ένα τσέρκι  διαστάσεων 28-30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.Για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε μ'ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγεί καθαρή τότε είναι έτοιμο.Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι:Σ'ένα ποτήρι νερού βάζουμε τη ζάχαρη,το λικέρ ή το χυμό πορτοκαλιού και γεμίζουμε το υπόλοιπο με νερό (πάντα με το ίδιο ποτήρι).Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη για να σιροπιάσουμε αργότερα το παντεσπάνι.

Κρέμα:Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σ'ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο,την άχνη ζάχαρη,το κακάο,το λικέρ πορτοκαλιού ή τον χυμό και τη λιωμένη κουβερτούρα,τα χτυπάμε καλά όλα μαζί με το μίξερ και βάζουμε το μείγμα στι ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η σοκολάτα μας.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κόβουμε στη μέση και οριζόντια το παντεσπάνι μας ώστε να έχουμε 2 ίσα μέρη.Τα σιροπιάζουμε και τα δύο και απο τις δυο πλευρές.Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το τσέρκι χωρίς τη βάση του και βάζουμε για βάση το ένα παντεσπάνι.Αδειάζουμε τα  3/4  της σοκολάτας,απλώνουμε και βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι απο πάνω.Βάζουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα και καλύπτουμε το παντεσπάνι. Το βάζουμε στο ψυγείο μαζί με το τσέρκι και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι την επόμενη μέρα.Όταν δέσει,βγάζουμε προσεκτικά το τσέρκι και στολίζουμε την τούρτα με αμυγδαλόψυχα ή κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:TV ΖΑΠΙΝΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου