Σελίδες

Κεφτεδάκια με λαχανικά

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. αρακάς
1 μεγάλο κολοκύθι χοντροκομμένο
1 -2 καρότα ψιλοκομμένα
6-8 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες με ντοματάκι πομοντόρο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μικρά
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα
Αλάτι,πιπέρι
Χυμός απο 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ'ένα μπολ ανακατεύεται τον κιμά,τα κρεμμύδια,το κάρυ και τον ντοματοπελτέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.Σ'ένα τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές απο το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν παντού.Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε,πετάμε το λάδι και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες,τον χυμό λεμονιού,το αλάτι,το πιπέρι και την κανέλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά (μέχρι να δέσει).Σ'ένα άλλο τηγάνι,βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κολοκύθι,το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και μετά χαμηλώνουμε το μάτι και βάζουμε το καρότο και τον αρακά και τηγανίζουμε για 5 με 10 λεπτά ακόμη.Αδειάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά στο τηγάνι με τη σάλτσα,προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό τα λαχανικά αντί να τα περάσετε στο τηγάνι,τα βράζετε για λίγο ή τα κάνετε στον ατμό και στο τέλος τα βουτάτε στη σάλτσα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου