Σελίδες

Κλασσικό κοκκινιστό

Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

ΥΛΙΚΑ

1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες
2. 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
5. 1 ποτήρι του νερού χυμός ντομάτας
6.  κανέλα ξύλο
7.  1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
8.  αλάτι, πιπέρι
9.  ελαιόλαδο
10. λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας.
Το ροδίζουμε καλά απ' όλες τις πλευρές για να θωρακιστεί και να κρατήσει τους χυμούς του.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μαζί με το κρέας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί.
Μετά ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε ζεστό νερό να καλυφθεί το κρέας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει περίπου 1 1/2ώρα.
Στη μέση του μαγειρέματος βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις απορροφηθεί το νερό και μείνει με τη σάλτσα του.
 Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή ζυμαρικά της αρεσκείας  σας.
Καλή όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου