Σελίδες

Σούπερ διατροφή εναντίων των κακοηθειών

Κάνοντας υγειϊνή διατροφή,μειώνουμε τον κίνδυνο κακοηθειών.Σύμφωνα με επιστήμονες κάποιες τροφές υπόσχονται:Καλύτερη υγεία, μακροζωϊα και χάσιμο βάρους και τροφές που ενισχύουν την φυσική άμυνα του οργανισμού.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι περιέχουν συστατικά που μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη κακοηθών κυττάρων,ενώ όσα φρούτα και λαχανικά έχουν λαμπερό χρώμα(καρότα, μήλα,βερίκοκα) περιέχουν βιταμίνη Α και λυκοπεϊνη,που ενδέχεται να εμποδίζουν την ανάπτυξη αρκετών τύπων κακοηθειών.

ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΩΜΕΓΑ 3

Βρίσκονται στο σολωμό,τις αντζούγιες,τις σαρδέλες,τον κολιό.Βοηθούν στη μείωση των χρόνιων φλεγμονών.Αυτό μειώνει την ανάπτυξη των κυττάρων των κακοηθειών σε όγκους στους πνεύμονες,
στο στήθος,στα νεφρά και στο γαστρεντερικό σύστημα.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΦΡΟΥΤΑ

Πορτοκάλια,λεμόνια,κλημεντίνες,γκρέϊπφρουτ και άλλα περιέχουν αντιφλεγμονώδη φλαβονοειδή, που έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη των κακοηθών κυττάρων στον εγκέφαλο και βοηθούν τους ιστούς του σώματος να αντιστέκονται.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Τα κύτταρα του δέρματος δημιουργούν βιταμίνη D όταν εκτίθενται στον ήλιο.Έχει αποδειχτεί ότι ικανή ποσότητα της βιταμίνης D στο σώμα μειώνει τις πιθανότητες αρκετών κακοηθειών.Λαμβάνετε το γνωστό μουρουνέλαιο ή τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D(σολωμός,σαρδέλες,κολιός).

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στη μείωση της ανάπτυξης στοιχείων του αίματος που χρειάζονται για την ανάπτυξη των όγκων.Προτιμήστε το πράσινο τσάι απο το μαύρο,καθώς το μαύρο χάνει μεγάλη ποσότητα απο τις πολυφαινόλες(αντιοξειδωτικά στοιχεία) κατά τη διάρκεια της παραγωγής του.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Περιέχουν πολυσακχαρίδια(πλέγμα υδατανθράκων),που σταθεροποιούν την αναπαραγωγή και ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Ρίγανη,βασιλικός,θυμάρι και δυόσμος βοηθούν στον <<θάνατο>> των κακοηθών κυττάρων και στη μείωση της εξάπλωσής τους.Η καρνοσόλη στο δενδρολίβανο είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες που μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων χημειοθεραπειών.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν βοηθούν στη μείωση των κακοηθών κυττάρων που περιορίζουν την ανάπτυξη καινούριων κυττάρων στο αίμα που αναπλάθουν όγκους.

ΣΟΓΙΑ

Η σόγια(στα φασόλια και στο γάλα)μειώνει την επίδραση της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων στα κακοήθη κύτταρα.Το 75% των κακοηθειών στο στήθος παρουσιάζεται στην περίοδο μετά την εμμηνόπαυση και το 50-60% σε πιο πρώϊμα στάδια.Αν τρώτε σόγια,μειώνονται οι πιθανότητες προσβολής.

ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα τετράγωνο κομμάτι σκούρας σοκολάτας(με περισσότερο απο 70% περιεκτικότητα σε κακάο) περιέχει ένα κοκτέιλ αντιοξειδωτικών στοιχείων που βοηθά στη μείωση της ανάπτυξης των κακοηθών κυττάρων.Μόνο 20 γρ. την ημέρα είναι μια αποτελεσματική δόση.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΜΕ...

Αντικαταστήστε:άσπρο ψωμί,ζυμαρικά,δημητριακά με ζάχαρη(ανεπεξέργαστοι υδατάνθρακες) με: πολύσπορο ψωμί,ζυμαρικά ολικής άλεσης,κουάκερ και δημητριακά με φυτικές ίνες.
Αντικαταστήστε:ηλιέλαια και καλαμποκέλαια(υδρογονωμένα λιπαρά) με:ελαιόλαδο.
Αντικαταστήστε:την κρέμα,το τυρί και το βούτυρο(πλούσια σε λιπαρό οξύ Ωμέγα 6) με:βιολογικές τροφές(λιγότερο λιπαρό οξύ Ωμέγα 6).
Αντικαταστήστε:τα τηγανητά φαγητά,το μη βιολογικό κόκκινο κρέας και την πέτσα απο τα κοτόπουλα(πλούσια σε λιπαρά) με:ελιές,λαχανικά,φασόλια,φακές,τοφού,αυγά και κοτόπουλο χωρίς πέτσα(χαμηλά λιπαρά).

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ << Α >> ΚΑΙ ΤΟ << Ω >> ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΠΗΓΗ:ΤV ΖΑΠΙΝΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου