Σελίδες

Χορτόπιτα

Ορεκτικό
Παραδοσιακή συνταγή Ιωαννίνων

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό άγρια χόρτα
1 ματσάκι μαιντάνο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
2 πράσα
1/2 ποτήρι νερού ρύζι καρολίνα
1/2 κιλό φέτα
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ (για 4 φύλλα)

1/2 κιλό αλεύρι
Λίγο χλιαρό νερό
Λίγο λάδι,λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα χόρτα,τα μυρωδικά,το λάδι,τη φέτα τριμμένη,το σιμιγδάλι,το ρύζι και τ'ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το φύλλο βάζοντας όλα τα υλικά,τη κάνουμε σε 4 μπαλάκια και την ανοίγουμε με τον γνωστό τρόπο.Στο ταψί αλλείφουμε τη βάση με ηλιέλαιο και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.Βάζουμε μια στρώση γέμισης,μετά άλλο ένα φύλλο,μετά ξανά γέμιση και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να βάλουμε όλα τα φύλλα έχοντας το 4ο πάνω-πάνω.Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και περνάμε όλη την επιφάνεια της πίτας με ηλιέλαιο μ'ενα πινέλο.Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για 1 ώρα

ΠΗΓΗ:Μανούλας μου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου