Σελίδες

Η τούρτα του έρωτα

Για το τελείωμα ενός ρομαντικού δείπνου και την αρχή μιας αμαρτωλής βραδιάς...

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

185 γρ. κουβερτούρα  ΠΑΥΛΙΔΗΣ ψιλοκομμένη
125 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. ζάχαρη
5 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
160 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

120 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200 γρ. κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Παίρνετε μια  φόρμα καρδιάς διαμέτρου περίπου 23 εκ. σπαστή.Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει καλά.Την αφήνετε να χλιαρέψει.Σ'ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο μαζί με 90 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.Χτυπήστε καλά σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν και ρίξτε τους μέσα στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπήστε γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.Ρίξτε τους σιγά-σιγά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια.Πασπαλίστε πάνω απο το μείγμα μ'ένα κοσκινάκι το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια.Τέλος χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε τα στο μείγμα σοκολάτας.Ακουμπήστε ενα λαδομένο λαδόχαρτο στον πάτο της φόρμας.Αδειάστε το μείγμα μέσα στη φόρμα.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ψήστε το παντεσπάνι για 1 ώρα και 15 λεπτά και κατόπιν κλείστε το φούρνο,ανοίξτε τη πόρτα λίγο και αφήστε το να κρυώσει σιγά-σιγά τουλάχιστον για 10 λεπτά.Ξεφορμάρετέ το,ακουμπήστε το σε λεία επιφάνεια και μ'ένα μαχαίρι ή χοντρή κλωστή κόψτε το παντεσπάνι στη μέση να γίνουν 2 χωριστά παντεσπάνια.Τοποθετήστε το ένα παντεσπάνι σε μια στρογγυλή πιατέλα και αλείψτε το με τη μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα.Απο πάνω ακουμπήστε το δεύτερο παντεσπάνι και πιέστε ελαφρά με το χέρι σας να ενωθούν τα 2 παντεσπάνια.Αφήστε το γλυκό να περιμένει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Την αφήνετε να κρυώσει.Περιχύνετε το παντεσπάνι με τη λιωμένη σοκολάτα ώστε να την καλύψει και στην επιφάνεια και στα πλάγια.Κάντε την επικάλυψη σε 2 δόσεις ώστε η σοκολάτα να προφθάσει να κρυώσει και να σφίξει.Γαρνίρετε με φράουλες και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου