Σελίδες

Γιουβαρλάκια στο φούρνο

Εύκολο και γρήγορο φαγητό που γίνετε με λίγα υλικά σε 4 κινήσεις.
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
2 λεμόνια
Αλεύρι (ίσα για τη κάλυψη)
Δυόσμος, μαϊντανός (απο λίγο ματσάκι)
Αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί,εκτός απο το λάδι,το νερό,το αλεύρι και το χυμό λεμονιών.
2. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα σουτζούκι,τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στη σειρά σ'ένα  ταψί.
3. Προσθέτουμε πρώτα το λάδι,μετά το νερό και τέλος το χυμό λεμονιών.
4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς,πάνω και κάτω αντίσταση μέχρι να πάρουν χρώμα και να  μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Καλή επιτυχία!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου