Σελίδες

Σοκολατένιες πουτίγκες με πλούσια σος σοκολάτας

Αυτές οι πουτίγκες ετοιμάζονται μέσα σε 10 λεπτά και πρέπει να σερβίρονται αμέσως, ώστε να απολαμβάνουμε το ρευστό εσωτερικό τους.

Τέλειο γλυκό για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
120 γρ. (3/4 φλιτζ.) σοκολάτα σε κομματάκια
120 γρ. ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
3 αυγά + 2 κρόκοι σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. ( 1/4 φλιτζ.) ψιλή ζάχαρη
90 γρ. (3/4 φλιτζ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

80 γρ. (1/2 φλιτζ.) σοκολάτα σε κομματάκια
125 ml (1/2 φλιτζ.) κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε  (με λίγο βούτυρο λιωμένο) 6 φορμάκια των 125 ml.Τα πασπαλίζετε με κακάο.
Βάζετε τη σοκολάτα σε μικρό πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετείτε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει,προσέχοντας η βάση να μην ακουμπά στο νερό.Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει και προσθέτετε το βούτυρο.Όταν λιώσει το βούτυρο,ανακατεύεται καλά και αποσύρετε απο τη φωτιά.
Χτυπάτε τα αυγά,τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μίξερ,ώσπου το μείγμα να γίνει παχύρευστο και ανοιχτόχρωμο.Προσθέτετε με απαλές κινήσεις τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε.
Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια,αφήνοντας 1 εκ. απο την επιφάνεια.
Ψήνετε τις πουτίγκες για 10 λεπτά,ώσπου να σφίξουν και να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζεται τη σος.Βάζετε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μικρό πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετείτε πάνω απο μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει,προσέχοντας η βάση να μην ακουμπά στο νερό.Ανακατεύεται καλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Για να σερβίρετε,περνάτε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα τοιχώματα κάθε φόρμας για να ξεκολλήσουν.Τις αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε πιατάκια.Τις περιχύνετε με τη σος και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ:TV ZAΠΙΝΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου