Σελίδες

Μοσχαράκι μεθυσμένο με μανιτάρια και πουρέ



Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κότσι, κομμένο σε μερίδες
4 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στη μέση
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1/2 συσκευασία συμπυκνωμένος ντοματοχυμός
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Πουρές πατάτας: Έτοιμος ή σπιτικός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε  το κρέας. Πλένουμε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα ψιλοκόβουμε (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, αν βάλουμε κονσέρβας απλά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις μεριές.
2. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα να φύγουν τα πολλά λάδια και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε και αυτά με τρυπητή κουτάλα.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο απο το λάδι που τσιγαρίσαμε ( περίπου 1/2 φλιτζανάκι του καφέ) και το σκόρδο. Το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, τοποθετούμε το κρέας, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά το τσιγάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να πήξει λίγο η σάλτσα.
4. Σερβίρουμε το κρέας με πουρέ της αρεσκείας μας και λίγο πασπαλισμένο μαϊντανό προαιρετικά).

ΜΥΣΤΙΚΑ

1. Αντί για μισή συσκευασία ντοματοχυμό, μπορούμε να βάλουμε 3-4 κουτ. σούπας πελτέ.
2. Για ποιό πηκτή σάλτσα στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρούμε λήγη ποσότητα σάλτσας με μια κουτάλα και ρίχνουμε σ'αυτή 1 κουτ. σούπας αλεύρι. Το ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθεί και ύστερα το ξαναρίχνουμε στο φαί πιάνοντας τη κατσαρόλα και κουνώντας τη να πάει παντού η δεμένη σάλτσα. * Η σάλτσα που θα αφαιρέσουμε πρέπει να είναι  λίγο ζεστή αλλιώς θα μας σβολιάσει το αλεύρι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ:Παραδοσιακή συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου